Actuele en dagelijkse informatie over pollen, pollenplanten en hooikoorts met behulp van videofilmpjes door biologen ...

Vandaag redelijk veel pollen in de lucht.

De afgelopen dagen is het rustig en ook veelal zonnig weer geweest. Het pollenteam van het Elkerliekziekenhuis in Helmond en de polleninformatiedienst van het LUMC in Leiden hebben dan ook redelijk wat pollen geteld. Ook vandaag blijft het een zonnige dag met wat wind. Niet alleen in het zuiden en midden van het land maar zo langzamerhand ook in de noordelijke regio zullen de bomen en struiken die katjes produceren fysiologisch actief zijn. Hazelaars, Witte elzen en langzamerhand ook Zwarte elzen gaan bloeien in het noorden en bloeien volop elders in het land. In Zuid-Limburg zijn de eerste Witte elzen al uitgebloeid en beginnen de Zwarte elzen te bloeien. We kunnen onder deze weersomstandigheden dan ook vandaag redelijk veel pollen verwachten in de lucht. In het noorden zal het nog mee kunnen vallen.
Maurice Martens, donderdag 4 maart 2010 © Pollennieuws.nl . Een volgend pollenjournaal verschijnt zaterdag 6 maart 2010 of eerder als daar aanleiding toe is.


Bloeiende Hazelaar met rijpe mannelijke katjes (geel) en linksboven een klein bloeiend vrouwelijke katje (rood).

Blogarchief