Actuele en dagelijkse informatie over pollen, pollenplanten en hooikoorts met behulp van videofilmpjes door biologen ...

Redelijk veel pollen bij oosten wind

Door de wind uit oostelijke en zuid-oostelijke richting komen pollen nu overal in het land in redelijk grote hoeveelheden voor, ook aan de kust. Er waait ook pollen het land binnen over onze oost- en zuidgrens. Hazelaars en Witte elzen zijn uitgebloeid, maar lokaal kun je nog een enkel exemplaar vinden dat pollen vrijgeeft. Weldra zullen de uitgebloeide katjes met mannelijke bloemen af gaan vallen. Zwarte elzen bloeien wel in het hele land. Wilgen en vooral Populieren komen daar bij. Je ziet aan de toppen der twijgen van deze laatstgenoemde bomen snel dikke knoppen en katjes komen. De pollen van deze twee groepen bomen en struiken zijn niet of slechts zeer weinig allergeen. Maar het gering aantal mensen dat er gevoelig voor is zal duidelijk hooikoortsachtige verschijnselen hebben.
Maurice Martens, woensdag 24 maart 2010. © Pollennieuws.nl . Een nieuw pollenjournaal verschijnt zaterdag of eerder als daar aanleiding voor is.

Blogarchief