Actuele en dagelijkse informatie over pollen, pollenplanten en hooikoorts met behulp van videofilmpjes door biologen ...

Lokaal enige toename van pollen in de lucht

Maastricht, 17 februari 2012. Daar waar het overdag zonnig is en Hazelaars en Elzen directe zonne-instraling krijgen, kunnen niet bevroren katjes langzaam maar zeker wat verder ontwikkelen. Het is mogelijk dat op die plaatsen de pollen afgifte op gang komt en iets meer pollen in de lucht kunnen komen. Dit zal vooral het geval zijn in het westen en noorden van het land. In het zuiden en oosten van het land zal de ontwikkeling van Zwarte elzen nog beperkt zijn.

Het blijft nog redelijk gunstig voor mensen die gevoelig zijn voor de matig allergene pollen van Hazelaars en Elzen. Wanneer er langdurige zonnige perioden optreden in combinatie met hogere temperaturen, zullen de katjes die niet bevroren of afgevallen zijn, verder rijpen en pollen gaan afgeven.

Hooikoortsachtige klachten kunnen nog het gevolg zijn van pollen dat opwervelt door de wind en door de kleine deeltjes van eerder kapotgevroren pollenkorrels.

Geschreven door Maurice Martens, vrijdag 17 februari 2012. © Pollennieuws.nl . Een volgend pollenjournaal verschijnt als daar aanleiding toe is.

Blogarchief