Actuele en dagelijkse informatie over pollen, pollenplanten en hooikoorts met behulp van videofilmpjes door biologen ...

Pollenhoeveelheid in de lucht blijft nog beperkt

Maastricht, 13 februari 2012. Hoewel de vorst overdag voorbij is en er enkel 's nachts hier en daar nog wat licht vorst optreedt, komt de fysiologie van de planten maar langzaam op gang. Om weer volop verder te kunnen ontwikkelen moet ook de vorst uit de bodem te zijn, zodat de wortels water kunnen opnemen en de sapstroom in de planten op gang komt.

Het blijft derhalve nog enige dagen redelijk gunstig voor mensen die gevoelig zijn voor de pollen van Hazelaars en Elzen. Wanneer er weer hogere temperaturen zullen zijn, de bewolking breekt en er directe zonnestraling is, zullen de katjes die niet bevroren zijn in de afgelopen tijd, verder rijpen en pollen gaan afgeven.

Mocht er toch sprake zijn van hooikoortsachtige klachten, dan is dat een gevolg van pollen dat opwervelt door de wind en door de kleine deeltjes van eerder kapotgevroren pollenkorrels.

Geschreven door Maurice Martens, maandag 13 februari 2012. © Pollennieuws.nl . Een volgend pollenjournaal verschijnt als daar aanleiding toe is.

Blogarchief