Actuele en dagelijkse informatie over pollen, pollenplanten en hooikoorts met behulp van videofilmpjes door biologen ...

Berken bloeien steeds meer in het land

De Berken ontwikkelen zich nu vrijwel overal. Uitzonderlijk zie je hier en daar nog een Berk die niet bloeit. De meeste zijn volop in bloei. Je ziet soms Berken die een volledig geel-groene kruin lijken te hebben door de overvloed van mannelijk bloeiende katjes. Er zijn veel mensen die allergisch reageren op de pollen van Berken. Daarom wordt dit pollen sterk allergeen genoemd.
Wilgen en Populieren bloeien nog steeds, maar de intensiteit neemt vooral in de zuidelijke helft van het land wat af. Haagbeuken, die vooral in de zuidelijke helft van het land voorkomen en nogal eens als straatboom geplant zijn bloeien volop. Dat geldt voor de Gewone es in het hele land. Ook voor het pollen van de Gewone es zijn nogal wat mensen gevoelig. Als je voor de es gevoelig bent zul je vooral tijdens de bloei van Olijven veel last kunnen hebben, als je op vakantie bent in zuidelijke landen tijdens de late lente als de Olijf daar in bloei staat.
Mensen die gevoelig zijn voor de pollen van de nu in ons land bloeiende bomen zullen last kunnen hebben van hooikoortsachtige verschijnselen.
Maurice Martens, maandag 12 april 2010. © Pollennieuws.nl . Een nieuw pollenjournaal verschijnt donderdag 15 april 2010 of eerder als daar aanleiding toe is.

Blogarchief