Actuele en dagelijkse informatie over pollen, pollenplanten en hooikoorts met behulp van videofilmpjes door biologen ...

Berken in bloei naast andere soorten

Berken beginnen steeds meer te bloeien, maar nog niet overal in het land. De zuidelijke en westelijke delen van het land zullen als eerste behoorlijk wat Berken te zien geven die met de bloei beginnen. In het hele land zien we Wilgen, Populieren en Gewone essen bloeien. Deze drie soorten zijn later met hun bloei door de lange koude periode, maar de Berken, althans in het zuiden en westen van het land, hebben daar minder last van. Zij beginnen redelijk normaal in de tijd van het jaar met hun bloei: begin april. Onze zuiderburen hebben in Brussel al de eerste Berkenpollen vóór Pasen geteld.
In de noordelijke regio gaan de Berken zo’n twee weken later bloeien dan in het zuiden van Limburg. Daar zal pas een enkele Berk zover zijn. Mensen die gevoelig zijn voor het pollen van Essen zullen in het hele land hooikoortsachtige verschijnselen hebben; gevoelige mensen voor het sterk allergene Berkenpollen in het zuiden en westen van het land kunnen met hooikoortsachtige verschijnselen te maken krijgen. Maurice Martens, maandag 5 april 2010. © Pollennieuws.nl . Een nieuw pollenjournaal verschijnt woensdag 7 april 2010 of eerder als daar aanleiding toe is.

Blogarchief