Actuele en dagelijkse informatie over pollen, pollenplanten en hooikoorts met behulp van videofilmpjes door biologen ...

Berken bloeien volop en eerste grassen en kruiden zijn gesignaleerd

Berken bloeien volop en alle stadia van bloei zijn nu waar te nemen. Er zijn veel mensen die met een allergische reactie reageren op de pollen van Berken. Daarom wordt dit pollen sterk allergeen genoemd. Hooikoortsklachten als gevolg van Berkenpollen zullen dan ook veelal kunnen optreden.

Andere boomsoorten die nog bloeien zijn Wilgen, Populieren, Haagbeuken en Gewone essen. Ben je gevoelig zijn voor de pollen van deze soorten, dan kun je last hebben van hooikoortsachtige verschijnselen.

De eerste bloeiende Grote vossenstaarten, zijn in waargenomen, zowel in de oostelijke Betuwe als in het Land van Maas en Waal. Het aantal blijft door de relatief koude nachten nog beperkt, dus de hoeveelheid pollen ook, maar het grassenseizoen komt eraan. De eerste bloeiende Smalle weegbree is ook al door ons gevonden.

Maurice Martens, donderdag 22 april 2010. © Pollennieuws.nl . Een nieuw pollenjournaal verschijnt zaterdag 24 april 2010 of eerder als daar aanleiding toe is.

Blogarchief