Actuele en dagelijkse informatie over pollen, pollenplanten en hooikoorts met behulp van videofilmpjes door biologen ...

Oostenwind brengt ook Berkenpollen uit Duitsland

Berken bloeien overal en door de oostelijke wind wordt ook pollen uit Duitsland aangevoerd. De kust is ook niet meer vrij van pollen. Mocht er in de loop van de dag een zeebries ontstaan dan is het aan de kust wat minder ongunstig. Er zijn veel mensen die met een allergische reactie reageren op de pollen van Berken. Daarom wordt dit pollen sterk allergeen genoemd.

Andere boomsoorten die nog bloeien en pollen aan de lucht afgeven zijn Wilgen, Populieren, Haagbeuken en Gewone essen. Mensen die gevoelig zijn voor de pollen van deze boomsoorten, kunnen dan ook last hebben van hooikoortsachtige verschijnselen.

De eerste bloeiende Grote vossenstaarten zijn waargenomen in de zuid-oostelijke regio. Het aantal blijft door de relatief koude nachten nog beperkt, dus de hoeveelheid pollen ook, maar het grassenseizoen komt eraan. De eerste bloeiende Smalle weegbree is ook gevonden. Van het warme weekend zullen al deze soorten profiteren. Doordat de windkracht beperkt is, zal de hoeveelheid pollen vooral lokaal bij de bronnen hoog zijn.

Maurice Martens, zaterdag 24 april 2010. © Pollennieuws.nl . Een nieuw pollenjournaal verschijnt maandag 26 april 2010 of eerder als daar aanleiding toe is.

Blogarchief