Actuele en dagelijkse informatie over pollen, pollenplanten en hooikoorts met behulp van videofilmpjes door biologen ...

Berken overal in bloei

Vrijwel alle Berken staan nu in volle bloei. Een enkel exemplaar zal aan het begin van de bloei staan, maar er zullen er ook zijn die inmiddels het einde van de bloei naderen. De genetische verschillen tussen de diverse individuele bomen komen op die manier tot uiting.
Er zijn nogal veel mensen die met een allergische reactie reageren op de pollen van Berken. Daarom wordt dit pollen sterk allergeen genoemd.

De bloei van een aantal soorten Wilgen en Populieren loopt naar het einde en in het zuiden bloeien ook veel Haagbeuken. De Gewone es bloeit ook nog en het pollen van Essen is matig allergeen. Mensen die gevoelig zijn voor de pollen van de nu in ons land bloeiende bomen zullen last kunnen hebben van hooikoortsachtige verschijnselen.
’s Morgens is bij de nog lage temperaturen in de nacht de situatie het minst ernstig. Buitenactiviteiten kunnen dus het beste vroeg op de dag gebeuren.

Maurice Martens, zaterdag 17 april 2010. © Pollennieuws.nl . Een nieuw pollenjournaal verschijnt maandag 20 april 2010 of eerder als daar aanleiding toe is.

Blogarchief