Actuele en dagelijkse informatie over pollen, pollenplanten en hooikoorts met behulp van videofilmpjes door biologen ...

Derde wandeldag wisselvallig en daardoor weinig pollen

Vierdaagsestad Nijmegen, woensdag 20 juli 2011. De derde wandeldag van de Nijmeegse Vierdaagse, donderdag 21 juli 2011, wordt, naar het zich laat aanzien, een dag met wat neerslag. Voor de wandelaars die donderdag tijdens de dag van Groesbeek de Zevenheuvelenweg moeten afleggen betekent dit dat er weinig allergene pollen in de lucht zullen zijn van Maïs, enige grassoorten, Bijvoet en Melganzenvoet.

Maïsakkers staan wel op veel plaatsen te bloeien, maar als de aarpluimen nat zijn door de regen kunnen de pollen nauwelijks de helmhokken verlaten. Dat geldt ook voor de grassoorten en kruiden die bloeien.

Alleen als het langdurig droog is tussen de buien en de bloeiwijzen de kans krijgen om te drogen, kunnen er weer wat pollen aan de lucht vrijgegeven worden.

Het nadeel van de eventuele neerslag heeft dus als voordeel dat er minder last van hooikoortachtige klachten zal optreden.

Dit extra pollenjournaal biedt pollennieuws.nl u aan in samenwerking met VGZ. De informatie in dit extra pollenjournaal geldt ook elders in het land.

Maurice Martens, woensdag 20 juli 2011 © Pollennieuws.nl Een laatste extra Vierdaagse pollenjournaal verschijnt morgenmiddag donderdag 21 juli rond 17.00 uur.

Blogarchief