Actuele en dagelijkse informatie over pollen, pollenplanten en hooikoorts met behulp van videofilmpjes door biologen ...

Vernieuwde Pollen App aan begin grassenseizoen

Nijmegen,12 mei 2011. Met ingang van vandaag is in de AppStore de vernieuwde Pollennieuws App 3.0 beschikbaar. Deze nieuwe versie is uitgebreid ten opzichte van de huidige succesvolle 2.0 versie. Gebruikers van de 2.0 versie kunnen deze nieuwe versie 3.0 GRATIS downloaden. Uiteraard kan ieder ander die de versie 3.0 wil gaan gebruiken deze tegen de eenmalige aanschafprijs van Euro 1,59 downloaden.

Wat biedt deze nieuwe versie 3.0. Op de eerste plaats alle informatie die de versie 2.0 ook al heeft: iedere dag het nieuwe pollenverwachtingskaartje, de pollenjournaals met pushbericht en de videofilmpjes met toelichting op de pollenverwachting, de pollen top 3 en andere informatieve videofilmpjes.

Nieuw is de uitbreiding met een logboekje, waarin u zelf de intensiteit van uw hooikoorts en het klachtenpatroon kunt aangeven en opslaan. Dit logboek biedt u hulp bij het monitoren van uw eigen hooikoorts en tevens de mogelijkheid om de vastgelegde gegevens met uw huisarts of allergoloog te bespreken.

U kunt uw klachten tevens vergelijken met de klachten die in uw Regio resp. in Nederland worden gemeld. U kunt uw situatie dus direct vergelijken. Ook kunt u uw klachten vergelijken met een pollenkalender, waardoor u de mogelijkheid heeft om zelf te bepalen welke planten aan de basis liggen van uw klachten.

Met andere woorden deze vernieuwde, interactieve App 3.0 biedt u de mogelijkheid om het zelfmanagement van uw hooikoorts zelf in de hand te nemen.

Pollennieuws heeft deze uitbreiding kunnen realiseren door ondersteuning uit het innovatiefonds van Zorgverzekeraar VGZ.

De pollenbelasting wordt vandaag en de komende dagen vooral bepaald door graspollen. Daarnaast zijn er nogal veel pollen in de lucht van bloeiende Dennen en kruiden als Zuringen en Smalle weegbree. Lokale neerslag kan de lucht wat schoonwassen van pollen en stof, maar de te verwachten hoeveelheden zijn betrekkelijke gering en kunnen in eerste instantie ook pollen vrijmaken uit de bloeiende planten

Maurice Martens, donderdag 12 mei 2011. © Pollennieuws.nl . Een nieuw pollenjournaal verschijnt zondag 15 mei of eerder, als daar aanleiding toe is.

Blogarchief